Färjestadens GoIF
F11

Referat: Färjestaden GOIF - Madesjö IF
2022-09-18 16:32

Efter slaget i Fjölebro förra helgen kom Madesjö på besök till Grövle. Matcherna mot Madesjö brukar vara en tuff tillställning, senast det begav sig var vi inte alls med i matchen och torskade med 6-1.

Första perioden öppnade vi starkt och släppte inte in Madesjö i matchen. Tuva som vanligtvis spelar på backposition fick i uppdrag att flytta upp ett steg i banan och kunde efter en fin djupledslöpning där hon kom fri med målvakten trycka in 1-0. Thea B sköt för kung o fosterland men fick inte riktigt till det, tillslut fick Hannah till ett fint skott i nättaket otagbart för Madesjös målvakt, Perioden slutar till vår fördel 2-1. Under pausen pratade vi om att vi måste ge backarna fler alternativ vid uppspelen. Den andra backen, yttermittfältaren och innermittfältaren måste göra sig spelbara.

Andra perioden blev en avslagen tillställning från båda håll, från sidan försökte vi får energi i tjejerna. Perioden slutade 3-1 efter ett fint mål av Hannah där hon snurrar upp hela Madesjös försvar.

Inför tredje perioden pratade vi om att vi behöer hålla i spelet och jobba hemåt mer för att inte tappa vår fina ledning. Matchen avslutar vi på ett bra sätt, vi tog vi över spelet igen och gav inte Madesjö några vidare chanser. Efter ett fint inkast från Siri på högerkanten kan Maja trycka dit 4-1.  Matchen avslutar vi med att Thea B kan sätta 5-1, som äntligen skjutit in sin höger fot.

Nu laddar vi om batterierna till nästa söndag då vi gästar ett förmodligen revanshsuget Madesjö på Madesjövallen.

En stor eloge till Nelli som tog Emilias plats och var målvakt i två perioder samt Wilma B som stod i mål i sista perioden. Båda två gjorde en jätte fin insats.