Fotboll
F11

Referat: Emmaboda IS komb - Färjestaden GOIF
2022-08-28 15:32

Det blev en tidig start på denna söndagen, några av tjejerna såg yrvakna ut på samlingen och från ledarhåll gnyddes det att var en lite väl tidig match. Johan pratade om ett mål han gjort med B-laget på Lindåsvallen när det begav sig och som förmodligen fortfarande ligger som en skugga över Lindåsvallen.

Efter lite sen ankomst till Lindåsvallen och en snabbare uppvärming blåstes matchen igång. Första perioden var vi lite avvaktande och tog inte riktigt för oss. Efter underläge med 1-0 pratade vi ledare om i pausen att vi måste bli tuffare och fortsätta med det vi tränat på, presspelet och vårt passningsspel.

Andra perioden spelade vi otroligt bra, Siri ångade på som en skjuten kanon på sin kant, Wilma B visade upp ett otroligt bra försvarsspel. Thea A sprang som aldrig förr på mitten. Alla tjejer höjde sig ett par snäpp. När domarna visslade i pipan hade vi vänt 1-0 till 1-2 efter två fina mål av Tova och Vera.

Under pausen till tredje var det mycket snack vem som skulle stå mål i sista, ingen var direkt sugen och Jocelyn som stått två perioder ville prova sina vingar ute på topp, det slutade med att Maja tog på sig handskarna i sann kamratanda. Den tredje perioden fortsatte vi samma fina spel som vi visade upp i andra. Det ekade stolpträffar över hela Lindås när tillslut Jocelyn fick en fin boll och satte 3-1, hennes första mål otroligt kul. Tova fick en fin djupledsboll och blev ensam mot målvakten och kunde sätta 4-1 i högra hörnet, hennes andra för dagen. Perioden slutade 4-2 efter ett anfall från Emmaboda som Maja i mål inte kunde göra mycket på. När matchen blåstes av studsade tjejerna i en segerring.

Sammanfattningsvis en otroligt bra genomförd match från alla tjejer. Som ledare är det roligt att se att det vi tränar på visas och ger resultat på matcherna. Nu tar vi nya tag nästa söndag när Torsås kommer på besök till Grövle.